Belföld

Egy másik dokumentumban is szerepel Ráczné Földi Judit neve, mint offshore cég kapcsolattartója

Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI

Teljesen egyértelmű, hogy egy százmilliókat érő magyar céget adtak-vettek olyan offshore vállalatok, amelyek egyértelműen köthetőek Ráczné Földi Judithoz, illetve valakihez, aki vele egy lakásban él, írja a G7 egy újabb dokumentumra hivatkozva.

Ráczné Földi Judit korábban azt írta a Facebookon, hogy

Közjegyzői okiratba foglalt hivatalos dokumentumokkal tudom igazolni, hogy minden vád ellenem hamis, azokból egy szó sem igaz. Soha nem volt offshore-tulajdonom, az ezt igazoló közjegyzői dokumentumokat ma délután elküldtem a közös ellenzéki Országos Előválasztási Bizottságnak.

Erre azért volt szükség, mert a Válasz Online megírta, hogy a közel tíz évig a politikus által vezetett Alba Autómosó Kft.-ből nem sokkal az előválasztás előtt szállt ki egy olyan tipikus offshore cég, amelynek szintén Ráczné Földi Judit volt a képviselője, és mint később kiderült, tulajdonosa is.

Ráczné aláírta az előválasztás feddhetetlenségi nyilatkozatát, amelyben kimondja, hogy sem neki, sem vele egy háztartásban élő hozzátartozójának nincsen a tulajdonában offshore cég.

Az Országos Előválasztási Bizottság előtt azzal védekezett Ráczné, hogy elírás történt. A G7 szerint ha ez hiba volt, akkor sorozatos, mert ők megszereztek egy négy hónappal korábbi iratot is, amelyen ugyanez szerepel.

A Minos King Global Business LLC egyébként pont ebben a néhány hónapban birtokolta az Alba Autómosó Kft-t, írja a lap. A céget ráadásul egy másik delaware-i (tehát offshore) vállalattól vette az adásvételi szerződés szerint hárommillió forintért. Már a vételár is furcsa kicsit, hiszen az Alba Autómosó Kft. az elmúlt években rendre 2 és 4 milliárd forint közötti árbevételt és nem egyszer 100 millió forint feletti profitot ért el. Ez alapján félmilliárd forintot simán érhet, de inkább 700-800 millió forint lehet a reális értéke.

A lap szerint ez legalább vizsgálatra ad okot, miközben a 24.hu azt írta kedd délelőtt, hogy Rácznét felmentették az offshore-gyanú alól. Hétfőn tárgyalta az ellenzéki Országos Előválasztási Bizottság a Demokratikus Koalíció székesfehérvári képviselőjelöltjének offshore-ügyét. A DK kedd reggeli közleménye szerint a testület elutasította a Ráczné Földi Judit ellen beadott, Tóth Bertalan MSZP-társelnök által írt etikai beadványt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik