Belföld

Nyolcszáz körözött személyt fogott el a BRFK tavaly – videón a legdurvább rajtaütések

BRFK / Police.hu
BRFK / Police.hu

Több mint nyolcszáz körözött személyt fogott el a BRFK a tavalyi évben. Sulyok Viktor János, a BRFK Bűnügyi Főosztály vezetője a rendőrség mai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy összesen 807 embert fogtak el elfogatóparancs alapján.

Ezzel összesen 1061 körözési eljárást zártak le, ugyanis több célszeméllyel szemben több körözés is ki volt adva. A vitatható dicsőséggel járó csúcstartó egy 16-szoros körözött, két-két ember ellen kilenc, illetve nyolc körözés volt érvényben, valamint elfogtak három hétszeres, két-két hat-, illetve ötszörös körözöttet, míg négyszeres körözöttből 17-et kerítettek kézre a fővárosi célkörözési nyomozók.

A felderítéseket a Célkörözési Osztály hajtotta végre, az elfogások egy részénél a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársainak segítségét kérték. Az elfogott személyek többsége férfi volt, szám szerint 675-en, míg a nők közül 132-en kerültek fel a listára. Az elfogatóparancsok alapját képező bűncselekmények között többek között szerepelt emberkereskedelem, kábítószer-kereskedelem, rablás, fogolyszökés, állatkínzás, kiskorú veszélyeztetése, testi sértés, hivatalos személy elleni erőszak, lopás, csalás.

Az elkövetőkre váró szabadságvesztések közül a legsúlyosabb egy ember esetében kilenc év embercsempészés miatt, két ember esetében pedig hét-hét év fegyház volt drogkereskedelem miatt.

Be nem fizetett pénzbírságok miatt is számos ember ellen adtak ki körözést. Tavaly 133 ember összesen 28 millió forintot fizetett be inkább, mint hogy börtönbe vonuljon, míg 95-en több mint 15 ezer nap elzárásra váltottak át a több mint 20 milliós pénzbírságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik