Belföld

Elítélték a nőt, aki azt állította, hogy elkábították és megerőszakolták

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte jogerősen az Esztergomi Járásbíróság hamis vád miatt azt a pilismaróti nőt, aki két férfit is megvádolt hamisan azzal, hogy szexuális erőszakot követett el vele szemben.

A nő 2021 áprilisában az esztergomi kapitányságon tett feljelentésében valótlanul azt állította, hogy egy nevén jelölt férfi az előző hónapban szexuális erőszakot követett el vele szemben egy pilismaróti lakásban. A rendőrség nyomozást indított, és a tanúkihallgatás során feltárta, hogy a nő hamisan vádolta meg a férfit, ezért a nyomozó hatóság megszüntette az eljárást.

Négy hónappal később ismét feljelentést tett a nő. Ekkor valótlanul azt állította, hogy egy másik férfi a nyakánál fogva leszorította őt egy pilismaróti ingatlanban, fehér port szórt a szájába, amitől rosszul lett, majd akarata ellenére közösült vele. A rendőrség nyomozást rendelt el és szembesítést folytatott le, melynek során a nő feltárta, hogy valótlanul állította azt, hogy a férfi kábítószert adott neki és megerőszakolta.

A hamis feljelentések alapján indult büntetőeljárások megszüntetését követően a nővel szemben indult büntetőeljárás hamis vád bűntette miatt. A bíróság másfél év börtönre ítélte a nőt, de a büntetését három év próbaidőre felfüggesztette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik