Belföld

Börtönt kapott a férfi, aki azzal fenyegette a komlói ápolókat, megöli őket, ha meghal a lekötözött nagyanyja

Letöltendő szabadságvesztésre ítélte jogerősen a Komlói Járásbíróság azt a férfit, aki azzal fenyegetőzött tavaly nyáron, hogy felgyújtja a komlói kórházat, és megöli az ott dolgozókat, ha meghal a nagyanyja. B. Z. egy év börtönt kapott közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt, és három évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is.

A férfi nagyanyja a Komlói Egészségcentrumban volt fekvőbeteg. Az ominózus napon a férfi ittas állapotban meglátogatta nagymamáját a kórházban, ahol látta, hogy az idős beteget az állapota miatt az ápolónők lekötötték az ágyához.

A Pécsi Törvényszék tájékoztatása szerint B. Z. ezen felháborodott, és az osztály nővérszobájához ment, ahol a műszakváltás miatt a nappalos és éjszakás ápolónők is jelen voltak. Kiabálva felelősségre vonta az ápolónőket, hogy hogyan merték lekötözni idős nagyanyját. Az egyik ápolónő ekkor félrehívta, és elmagyarázta neki, hogy erre a beteg érdekében volt szükség.

Az ittas férfi nem fogadta el a magyarázatot, s kiabálva fenyegetni kezdte az ápolónőket, hogy ha meghal a nagyanyja, akkor megöli valamennyiüket és felgyújtja a kórházat. Viselkedése miatt a kórház alkalmazottai kikísérték az épületből, ami alatt B: Z.  folyamatosan trágár kifejezéseket használva szidalmazta őket, és többször is azzal fenyegetőzött, ha meghal a nagyanyja, az összes kórházi dolgozót megöli és felgyújtja a kórházat.

Amikor a kórház épületéből kivezették, a férfi mobilról felhívta a 112 hívószámú segélyhívó vonalat. A segélyhívó központ jelentkezését követően közölte a kezelővel, hogy feljelentést tesz a komlói kórház ellen, mert kínozzák a nagyanyját, és ezért mindjárt bemegy és megöli az ott dolgozókat. A több mint négyperces beszélgetés alatt többször is elismételte, hogy visszamegy és mindenkit megöl, és felgyújtja a kórházat abban a pillanatban, ahogy a nagyanyja meghal. Később még kétszer felhívta a segélyhívót, és a kórház felgyújtásával fenyegetőzött. A visszaeső férfi egy év letöltendőt kapott az előkészítő ülésen. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik