Belföld

60 éves, nettó 270 ezerért tanár, a Tudásmenetre rokona vette a bakancsát

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu
Szűcs Tamás szerint a tavalyi év után 2023 is nagyon forró lesz.

Szűcs Tamás szerint az „életpályamodellel megvásárolta és becsapta” a kormány a pedagógusokat. A Klubrádiónak a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanára így reagált arra, hogy Rétvári Bence államtitkár arról beszélt, uniós forrásokkal elérhető lesz, hogy három év alatt egy pedagógus átlagos fizetése 777 ezer forint legyen.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) korábbi vezetője azt mondta, már most bruttó 800 ezer forintos átlagfizetésnél tartanának, ha betartja a kormány eredeti vállalását. (Néhány hete Gloviczki Zoltán a Válasz Online-nak elárulta, szerinte is becsapták a tanárokat, Hoffmann Rózsa egykori helyettese annak idején ezért mondott le.)

Hatvanévesen keresek 270 ezer forintot nettóban

– árulta el Szűcs Tamás, megjegyezve, csinálhatna mást is – bár kora miatt egyre kevesebb a lehetősége –, de nagyon szeret tanítani, még nem szánta el magát a váltásra. A történelemtanár is részt vesz a 180 kilométeres Tudásmeneten. Mint mondta, bakancsot egy rokona vett neki. Szerinte a nagyon forró 2022-es évnek 2023-ban is lesz folytatása, ha nem jeleznék a hibákat,

a kormány azt hiheti, minden rendben van.

Mivel a kormány általában a baloldallal mossa össze a tüntető tanárokat, érdemes felidézni, hogy Szűcs Tamás 2006-tól 2010-ig Fidesz-tag volt, a miskolci közgyűlésben ellenzéki képviselőként dolgozott, amit lapunknak korábban azzal magyarázott, hogy a közélet iránt érdeklődő kortársai közül akkor sokan próbálkoztak a Fidesszel, ahol először azért nem vállalt még komolyabb szerepet, mert nem ismerte a rendszert, később pedig azért, mert megismerte. Ő már 2018-ban azt mondta, összeomlás előtti állapotban van az oktatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik