Belföld

Orbán Viktor elutazott Rómába, lerótta kegyeletét XVI. Benedek ravatalánál

Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
A kormányfőt felesége is elkísérte.

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó kedden délelőtt Rómában, a Szent Péter-bazilikában lerótta kegyeletét a szombaton elhunyt XVI. Benedek nyugalmazott pápa ravatalánál. Ezt Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője közölte az MTI-vel. A sajtófőnök tudatta, mindketten imát mondtak XVI. Benedekért és a gyászoló keresztény hívők közösségéért.

A kormányfő korábban a Vatikánba küldött táviratban emlékezett meg a szombaton elhunyt XVI. Benedekről. Orbán Viktor szerint az emeritus pápára mindig emlékezni fognak a vallások közötti párbeszéd iránti bátorságáért, ő maga pedig hálával emlékezik vissza a 2010-es magánkihallgatására a Benedek pápával folytatott beszélgetés hitről, a család szentségéről, a keresztény gyökerek védelmének fontosságáról azóta is erősen befolyásolják nézeteit.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor mellett Georg Gänswein érsek látható. Ő volt az, aki elárulta, az emeritus pápa néhány órával halála előtt elmondott utolsó szavait. XVI. Benedek gyászmiséjére csütörtök reggel Novák Katalin államfő és Orbán Viktor helyettese, Semjén Zsolt utazik majd el Vatikánvárosba.

Isten nyugosztalja lelkét békében!

Így búcsúzott Orbán Viktor kedden a Twitteren XVI. Benedek emeritus pápától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik