Belföld

Idén 17 ezerszeres volt az árkülönbség a legdrágábban és a legolcsóbban kínált magyarországi ingatlan között

ingatlan.com
ingatlan.com

A Komárom-Esztergom megyei Mocsán található kastély volt a legdrágább piacra kerülő lakóingatlan, ára 5,2 milliárd forint volt. A 920 négyzetméteres kastély, amely saját patakkal, halastóval és helikopterleszállóval is rendelkezik – derül ki az ingatlan.com legfrissebb összeállításából.

ingatlan.com A mocsai kastély.

3 milliárdért hirdettek meg egy 1100 négyzetméteres, 8 szobás luxusvillát a II. kerületi pálvölgyi városrészben, a harmadik helyen pedig egy budapesti Svábhegyen lévő 744 négyzetméteres 12 szobás villa szerepelt, melyet 2,6 milliárd forintért lehetett megvenni.

A piacra kerülő legolcsóbb ingatlanok közé tartozott egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászfelsőszentgyörgyön található 80 négyzetméteres felújítandó vályogház. Ennek ára mindössze 450 ezer forint volt. Ennél valamivel olcsóbban hirdettek meg eladásra egy Hajdú-Bihar megyében elhelyezkedő, erősen felújítandó létavértesi tanyát, melyet 390 ezer forintért lehetett megvenni, a legalacsonyabb árat pedig a Csongrád-Csanád megyei Csanádalbertiben található 1+1 szobás, romos házra szabta meg a tulajdonos, amely mindössze 300 ezer forintért került a piacra.

Az árakat nézve a piacra kerülő 5,2 milliárdos és 300 ezer forintos két véglet között több mint tizenhétezerszeres különbség alakult ki.

ingatlan.com A negatív rekorder csanádalberti ház.

2022-ben 390 olyan ingatlant hirdettek meg, amire még aznap akadt vevő: a leggyorsabban eladott ingatlanok közé tartozott egy tatabányai 15 milliós, egy kecskeméti 23 milliós lakás, valamint egy rózsadombi 148 milliós lakóingatlan is.

Összesen 605 ezer eladó és kiadó ingatlanhirdetést adtak fel idén az ország 2941 településén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik