Belföld

Házfelújítás után lettek kötözős rablók – fotó, videó

police.hu
police.hu
Luxusautójuk buktatta le őket. A rendőrség lezárta a nyomozást, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Január 24-én éjjel jelentette be a rendőrségen egy férfi, hogy újpesti otthonában kirabolták, mindenét elvitték. Kihallgatásakor kiderült, hogy kora este egyedül volt otthon, zuhanyozott, amikor elment az áram. Amikor kiment az udvarra megnézni a villanyóra szekrényét, két ismeretlen férfi megtámadta. Betuszkolták a konyhába; ragasztószalaggal lábait egy szék lábához, kezeit háta mögött egymáshoz kötözték, szemeit leragasztották –  írja a police.hu.

Áldozatukat többször megverték, sanyargatták, megfenyegették, hogy elvágják a torkát. Közben a ház előtt várakozott főnökük. A rablók mindent összeszedtek, amit találtak, majd a férfit átvitték egy szobába, leeresztették a redőnyöket, rázárták a bejárati ajtót, a kulcsot magukkal vitték.

A rablók 600 ezer forintot szereztek meg a férfi bankkártyájáról, összesen csaknem 800 ezer forintnak megfelelő pénzt és műszaki cikkeket raboltak. A sértett körülbelül 20 percig küzdött, mire kiszabadította a magát, majd átmászott a szomszéd kertjébe, ott kért segítséget. A nyomozók megtudták, hogy a környéken többen láttak egy fekete Audit a ház előtt állni.

Az autóra többen emlékeztek, azt már korábban is látták, amikor a tulajdonos házát felújították. Azonosították a járművet és tulajdonosát, a 37 éves L. Sándort, aki korábban brigádjával dolgozott a ház felújításán. A férfit Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, két társát K. Andrást és T. Jánost Budapesten fogták el.

A három férfit felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt hallgatták ki. A bíróság elrendelte letartóztatásukat. A nyomozók a gyanúsítottaktól lakásaikban pénzt foglaltak le, megtalálták a sértett mobiltelefonját, okosóráját, hangszóróját és azt a kést is, amit a férfi konyhájából vittek magukkal. A rendőrség a nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik