Belföld

Egy napon belül három embert raboltak ki késsel Zuglóban

Néhány órán belül három embert is késsel fenyegetőzve raboltak ki Zuglóban.  A BRFK tájékoztatása szerint a Keleti pályaudvarra érkezett egy vonat december 19-én hét óra körül, amelyen egy férfi késsel a kezében ült le az egyik utas mellé.

A kést a fiatalnak szegezte, és értékei átadására szólította fel, mire az a mobiltelefonját és bankkártyáját átadta a rablónak. A vonatról leszállva egy közeli bankautomatához mentek, ahol a rabló pénzfelvételre utasította a fiatalt. Az így megszerzett 40 ezer forint nem volt elég; két doboz cigaretta megvételét is követelte áldozatától.

Néhány órával később a férfi újabb áldozatot szemelt ki magának. Egy Zuglóban sétáló fiatal mögé lépett, majd késsel fenyegette, és az értékei átadására szólította fel. Ismét sikerrel járt; ezúttal egy telefont, egy fülhallgatót és pénzt lopott el.

Az zsákmányszerzés itt még nem ért véget: a támadó 15 óra 30 perc körül társával együtt Kistarcsánál felszállt a HÉV-re, ahol az egyik utastól az értékeit követelte. Miután a férfi a kérést nem teljesítette, társa egy kést vett elő akaratának érvényesítésére. A támadók a férfi zsebéből kivették annak mobiltelefonját, majd leszálltak a szerelvényről és leléptek.

A budapesti rendőrök még a bűncselekmények estéjén elfogták, és előállították a 34 éves L. Richárdot. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki három rendbeli rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt, amely során bevallotta a bűncselekmények elkövetését. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. Társát jelenleg is nagy erőkkel keresik.​

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik