Belföld

Megvádolták azt a nőt, aki kishúgával zsarolta, majd ötezerért áruba bocsátotta a lányát a partnerével

Vádat emelt a Nógrád Megyei Főügyészség azzal a 40 éves gyermekeit elhanyagoló asszonnyal szemben, aki a saját lányát kényszerítette prostitúcióra az ismerősével.

A vád szerint a nő nem teremtett biztonságos otthont és megfelelő életkörülményeket a kiskorú lányainak a férje négy évvel ezelőtti halála után, és az alapvető testi és lelki fejlődésükről sem gondoskodott.

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az asszony nem keresett munkát a férje halála után, holott nagyon rossz körülmények között éltek. Nem főzött a gyermekekre, akik rendre hiányoztak az iskolából, a tanszereik nem voltak meg, ápolatlan és elhanyagolt volt a ruhájuk és a megjelenésük is. A nő többször is bántotta a kislányokat, és az árvaellátást és családi pótlékot is magára költötte.

A nő házában több férfi is megfordult, akikkel szexuális kapcsolatot létesített és kábítószert fogyasztott,  köztük az utcában lakó egyik férfi is. A férfiak és az anyjuk a gyerekek előtt drogoztak, egyszer el is vitte a nőt a mentő, mert rosszul lett a kábítószertől. A fiatalabbik kislány, mindössze hétéves volt, amikor azt látta, hogy az anyja egy alkalmi partnerével szexel.

A kiskorúak nevelésére, felügyeletére, gondozására köteles anya a szülői feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegte azzal, hogy elhanyagolta gyermekeit, illetve előttük erkölcsileg különösen elítélendő életmódot folytatott, így a két kiskorú testi, értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődését is nagyban veszélyeztette.

A nő és a 47 éves férfi 2019 év elején megállapodtak abban, hogy a nő idősebbik, de még akkor is csak 15 éves leányát futtatni fogja a férfi anyagi haszonszerzés céljából. Az anya azzal fenyegette és zsarolta a tiltakozó lányát, hogy bántalmazni fogja a kishúgát is. A megfenyegetett kiskorú kiszolgáltatott helyzetben volt, mivel az anyja házában, az ő nevelése, felügyelete alatt állt, a tizennyolcadik életévét még nem töltötte be, tényleges választási lehetőség hiányában kénytelen volt megtenni, amire utasították, közölte az ügyészség.

A főügyészség azt írta,, hogy a férfi tisztában volt a lány korával, és legalább négyszer vitte különböző férfiakhoz a lányt, hogy szexuális szolgáltatást nyújtson nekik, és az ezekért  kapott ötezer forint felét odaadta az anyának. A kiskorúakat 2019 októberében sikerült kiemelnie a családvédőknek a lakókörnyezetükből, és nevelésbe venni.

Az anyát két rendbeli kiskorú veszélyeztetése, valamint az elkövető nevelése, felügyelete, gondozása alatt álló, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére kizsákmányolás céljából, fenyegetéssel, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntettével vádolja az ügyészség, a férfinak emberkereskedelem bűntette miatt kell felelnie. Az anyára kilenc év fegyházat kértek azzal, hogy szüntessék meg a szülői felügyeleti jogát, és tiltsák el minden olyan foglakozástól, ahol 18 év alatti személlyel foglalkozhatna, a partnerére 10 év fegyházat kértek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik