Belföld

Boldog István az argentin – francia döntő után: „egy keresztény csapat ma legyőzött egy afrikait”

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Vasárnap este Argentína szédületes mérkőzésen verte a címvédő Franciaországot a katari labdarúgó világbajnokság döntőjében, és lett története során harmadszor is a világ legjobbja. A győzteseknek azóta sokan, sokféleképpen gratuláltak a hazai közélet szereplői közül is. A meccset a helyszínen megtekintő, ma már a katari miniszterelnökkel ebédelő Orbán Viktor például az argentinok csapatkapitányának, Lionel Messinek üzent, amikor azt írta:

Meg van írva: a legkisebből lesz a legnagyobb. Viva Messi!

Németh Szilárd ezzel szemben már egészen más síkra terelte a témát, amikor azt írta a dél-amerikai ország győzelme után, hogy

fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok.

De még nála is tovább ment Boldog István, a Fidesz egykori parlamenti képviselője, amikor Franciaország döntőbeli vereségét migránsozással konstatálta. Egészen pontosan úgy fogalmazott vasárnap este, hogy „egy keresztény csapat ma legyőzött egy afrikait és világbajnok lett”.

Boldog István és nyolc társa ellen egyébként a Központi Nyomozó Főügyészség 2020. december 21-én vádat emelt hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt. Az akkori fideszes képviselőre, mint elsőrendű vádlottra 6 666 666 forint vagyonelkobzást, hat év börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, ötmillió forintos pénzbüntetést és öt év közügyektől való eltiltást kértek. Az egykori képviselő ügyében ugyanakkor jóideje nem történt semmi.

A jelek szerint egyébként sem Boldog, sem Németh Szilárd nem fogadta meg Orbán Viktor novemberi intelmeit, amikor a kormányfő a nagy-magyarországos szurkolói sál kapcsán úgy védekezett, hogy

a foci nem politika. Ne lássunk bele olyat, ami nincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik