Belföld

Négyéves gyermekével járt lopni egy anya, börtönt kaphat és elvehetik tőle a kicsit

Négyéves gyermekével járt lopni a boltba egy anya az élettársával. A Debreceni Járási Ügyészség lopás bűntette és más bűncselekmény miatt állítja őket bíróság elé.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a terheltek élettársi kapcsolatban éltek a bűncselekmények elkövetésének idején, s együtt nevelték az asszony korábbi kapcsolatából származó négyéves gyermekét.

Tavaly augusztusban megbeszélték, hogy a lakóhelyükhöz közeli áruházból fognak lopni főként parfümöt és kozmetikai cikkeket, majd azokat eladják és így bevételre tesznek szert. Az elhatározást követően augusztus 7-én, 8-án és 10-én is elmentek az áruházba, s minden alkalommal magukkal vitték a gyermeket is.

A szülők több kozmetikai terméket és ruhaneműt tettek a bevásárlókocsiba, majd mindannyian bementek a próbafülkébe. A nő kézzel leszakította a termékekről az áruvédelmi eszközt majd azokat a nála lévő nagyobb táskába rejtette és ezt követően fizetés nélkül távoztak. A terheltek több mint 100 ezer forint kárt okoztak a tulajnak, amelynek jelentős része nem térült meg. Az elkövetők az ellopott kozmetikumokat ismeretlen személyeknek értékesítették.

Az elkövetők azzal a magatartásukkal, hogy mindhárom alkalommal magukkal vitték a nevelésükben lévő gyermeket és ő mindvégig látta, hogy mit csinál az édesanyja, nevelési kötelességüket súlyos fokban megszegték és ezzel a négyéves gyermek értelmi és erkölcsi fejlődését is veszélyeztették.

A Debreceni Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és lopás bűntette miatt emelt vádat a szülők ellen. Az anyára börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, míg a férfire felfüggesztett börtönbüntetést kért azzal, hogy határozott időre tiltsák el őket minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelyben 18 év alatti személlyel foglalkozhatnának. Emellett arra is indítványt tettek, hogy szüntessék meg az anya szülői felügyeleti jogát a gyermeke vonatkozásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik