Belföld

Életfogytiglant is kaphat 11 kilónyi droggal lebukó albán heroincsempész

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal az albán férfival szemben, aki 11 kg kábítószert akart Magyarországra behozni Szerbiából. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye szerint egy személyautóval jelentkezett belépésre a 27 éves albán férfi novemberben Tompánál.

A szolgálatot teljesítő rendőröknek valamiért gyanús volt a férfi, ezért tüzetesen átvizsgálták autóját, s a gépkocsi alvázán érdekes dologra lettek figyelmesek. Átalakítás nyomait fedezték fel, és egy olyan nem gyári lemezt, ami egy rejtekhelyet fedett. Az üregből 20 fóliával és harisnyával becsomagolt téglatömb került elő, benne gyantaszerű anyag, összesen 11 ezer 266 gramm súllyal.

police.hu

Már az elsődleges gyorsteszt is kimutatta, hogy a csomagokban heroin is van. Aztán később az igazságügyi vegyészszakértő részletes vizsgálata megállapította, hogy a gyantaszerű anyagban heroin, 6-O-mono-acetil-morfin, morfin és kodein is van, melyek együttes mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, vagyis annak mintegy 420-szorosa.

A 27 éves albán férfit jelentős mennyiségű kábítószer forgalomba hozatalával elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy. A letartóztatásban lévő férfi akár életfogytiglant is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik