Belföld

Összevertek és ki akartak rabolni egy férfit Kelenföldön, a járókelők védték meg – videóval

Vádat emelt a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség azzal a 24 éves férfival szemben, aki pár hónappal ezelőtt rátámadt egy földön ülő férfira a Kelenföldi pályaudvar aluljárójában, majd elvette az apróját és a táskáját követelte. A támadás folytatását járókelők közbelépése akadályozta meg.

A vádirat szerint a terhelt odalépett a földön ülő emberhez, és erélyesen felszólította, hogy vegyen neki egy sört. Mivel ő megtagadta a követelés teljesítését, ezért az elkövető ököllel behúzott neki egyet és elvette tőle a pohárba gyűjtött apróját. A megtámadott férfi hátára vette a hátizsákját és távozni akart, azonban a terhelt megragadta a táskát és rángatni kezdte, és a benne lévő értékeket követelte.

Mivel az áldozat továbbra sem engedelmeskedett, ezért a támadó többször is arcon ütötte ököllel. A támadást észlelték a járókelők és közbeléptek, felszólították az elkövetőt,  hogy hagyja békén a férfit, így az nem tudta megszerezni a táskát. Az ügyészség letöltendő börtönt kért a rablással vádolt férfire.

Olvasói sztorik