Belföld

„Lőjetek, akkor is megöllek benneteket” – videón a rendőröket baltával fenyegető férfi

Letartóztatta a Győri Járásbíróság azt a 30 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy baltával fenyegette a rendőröket. A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint egy Győr-Moson-Sopron megyei nő tett bejelentést november 25-én este a rendőrségen, hogy a fia be akarta rúgni a házának ajtaját, ami miatt veszélyben érezte magát.

A helyszínre érkező rendőrök – akik a bejelentőtől azt is megtudták, hogy a 30 éves férfi kiszámíthatatlan mentális állapotú, egyúttal édesapja ellen korábban élet elleni bűncselekményt követett el – a ház kapujánál vették észre az elkövetőt, aki egy baltát tartott a kezében.

A rendőrök többször felszólították a férfit, hogy tegye le a baltát, de ő fenyegetően lépett fel, majd a hivatalos személyek felé indult, és azt mondta, hogy “takarodjatok innen, különben meg fogtok halni”. Amikor a férfi már csak tíz méterre volt a rendőröktől, a baltát fejmagasságba tartotta, és azt üvöltötte, hogy “lőjetek, akkor is megöllek benneteket”.

A férfi ezután futni kezdett a rendőrök felé, és megközelítőleg 5 méterre volt, amikor az egyik rendőr figyelmeztető lövést adott le. Ezután a rendőrök folyamatosan hátráltak, miközben a férfi baltával a kezében követte őket, és megölésükkel fenyegetőzött. Időközben megerősítő rendőri egységek is érkeztek, akiket a férfi szintén fenyegetett, de észlelve a rendőri fölényt, hátrálni kezdett.

Mivel a férfi továbbra sem vetette alá magát a rendőri intézkedésnek, végül ellenszegülésének megtörése érdekében elektromos sokkolót és testi kényszert alkalmaztak vele szemben, és elvették tőle a baltát. A bíróság az ügyészség indítványára – arra figyelemmel, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye – egy hónapi időtartamra elrendelte a többszörösen büntetett gyanúsított letartóztatását, aki a mostani bűncselekményt visszaesőként, felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!