Belföld

Rendkívüli kormányinfót tartanak szerda délután, Navracsics Tibor is jelen lesz

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő mellett Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is részt vesz a mai, rendkívüli kormányinfón, délután fél háromkor.

Navracsics tegnap kijelentette, hogy várakozásai szerint az Európai Bizottság valószínűleg azt fogja javasolni az uniós kormányoknak, hogy függesszék fel az uniós költségvetésből Magyarországnak juttatott támogatások 65 százalékát, ami mintegy 7,5 milliárd eurónak felel meg. A Frankfurter Allgemeine Zeitung úgy értesült, hogy a felfüggesztés oka az, hogy az Európai Bizottság elégedetlen a magyar kormány által tett 17 féle korrupcióellenes és közbeszerzési vállalás eddigi teljesítésével, ezért fenntartja a már szeptember 18-án megfogalmazott javaslatát.

Így is történt, a három uniós biztos délben sajtótájékoztatót tartott a magyar helyreállítási program, illetve a felzárkóztatási pénzek témájában. Közölték, az unió hétéves költségvetéséből Magyarországnak járó pénzek egy részét, három operatív program – az energetikai és környezetvédelmi, a közlekedési és a területfejlesztési – 65 százalékának befagyasztását ajánlják a tagországoknak. Jóváhagyták viszont Magyarország programját, amellyel hozzáférhet a Helyreállítási Alap pénzeihez.

Kapcsolódó
Döntött a bizottság: fagyasszák be a Magyarországnak járó pénzek egy részét!
Utolérte a magyar kormányt az EU szigora. Azt is elmondjuk, mi jöhet ezután.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik