Belföld

Leszerelte a szomszédja kéményét egy német férfi Győrnél, mert átlógott háza fölé

Vádat emelt a Győri járási Ügyészség azzal a Győr melletti kisvárosban élő 60 éves német férfival szemben, aki leszerelte a szomszédja kéményét mert átlógott a telkére.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint tavaly augusztusban felújítási munkák történtek a szomszédos ingatlanon, melyek során kondenzációs kombi kazánt szereltek fel az alagsorban, melynek kéménye – a jogszabályoknak megfelelően – az épület oldalfalán keresztül a vádlott ingatlana felett ért ki a szabadba.

A terhelt nehezményezte, hogy a kémény benyúlik az ingatlanára, ezért leszerelte a kémény épületen kívüli szakaszát, majd a kiálló csonkot bevonta fóliával. Tettével a kazánt nem tette működésképtelenné, de a lefóliázás miatt fennállt a veszélye, hogy az oxigénhiányos égés miatt a távozó égéstermék jelentősen feldúsul szén-monoxiddal.

A szétszerelés miatt a füstelvezető és friss levegőt beszívó csövek egy síkba kerültek, így a fólia nélkül is szén-monoxid keletkezett volna a kazán használatakor. A vádlott által elvégzett szerelés súlyos szén-monoxid mérgezést okozhatott volna.

A foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolt német, akár egy év letöltendőt is kaphat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik