Belföld

Pokoli élete volt hét gyermeknek: főtt ételt sosem kaptak, hetente fürödhettek, szekrénybe zárták őket

Jogerősen négy év börtönre ítélte a Szolnoki Törvényszék azt 49 éves nőt, aki valóságos pokollá tette nevelőszülőként a gondjaira bízott hét gyermek életét Jászladányban..

A Szolnoki Törvényszék tájékoztatása szerint gyermekek rendesen csak hétköznap az óvodában és az iskolában ettek. „Otthon” csak hétvégén, és ekkor is csak fejenként három szelet tejfölös vagy vajas kenyeret kaptak. Gyümölcsöt, főtt ételt viszont soha. Hetente egyszer fürödhettek, amihez a nő két lavór habfürdős vizet biztosított: egyet a fiúknak, egyet pedig a lányoknak.

Szappant, tusfürdőt, de még törölközőt sem kaptak. A saját ruháikban kellett megtörölközniük. Rendszeresen az udvarra kellett kijárniuk, télen is, ha mosdóba kellett menniük. Mindezt tetézte, hogy a nő rendszeresen fenyítette, pofozta és bántalmazta a gyerekeket. Gyakran előfordult, hogy büntetésből, „nevelési célzattal”, órákra, de volt, hogy egy teljes éjszakára is, lakattal bezárt akasztós szekrénybe kényszerítette őket, ahonnan még a mosdóba sem mehettek ki.

A nevelőszülő végig tagadta a bűnösségét. A Jászberényi Járásbíróság három év börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélte a nőt hétrendbeli kiskorú veszélyeztetése  és ötrendbeli személyi szabadság megsértése miatt, és véglegesen eltiltotta minden olyan tevékenységtől, ahol 18 év alatti személlyel foglalkozhatna.

Az ügyészség kevesellte a kiszabott büntetést, és súlyosabb büntetésért, míg a vádlott felmentés, védője elsődlegesen felmentés, másodsorban enyhítésért fellebbezett.

A Szolnoki Törvényszék háromról, négy évre emelte a nő börtönbüntetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik