Belföld

Gázspray-vel lefújta, majd kirabolta az elcsípett illegális határátlépőket a fiával egy férfi

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a két férfivel szemben, akik önkéntes határvédőként előbb kirabolták az áldozataikat, majd az illegális határátlépésről értesítették a rendőrséget.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a két férfi önkéntes határvédőnek tekintette magát, és a szabadidejükben illegális határátlépőket figyeltek meg a román-magyar határszakaszon, s ezzel összefüggésben rendszeresen jelzéssel is éltek a hatóságok felé.

Ennek során augusztus negyedikén este nyolckor hét illegális határátlépőre lettek figyelmesek az említett szakaszon.. Az apa és fia ezt követően egy gáz riasztófegyverrel és gázspray-vel arra kényszerítették a migránsokat, hogy mobiltelefonjaikat, valamint összesen mintegy 2300 eurót adjanak át részükre. Hogy nyomatékot is adjanak a követeléseiknek, néhányukat le is fújták gázspray-vel.

Mindezeket követően eldobálták a megszerzett telefonokat, a pénzt az autójukban elrejtették, majd az illegális határátlépésről értesítették a zsarukat. Az áldozatok azonban elmondták a rendőröknek a kiérkezésük előtt történteket, akik az elrejtett pénzt megtalálták, a támadókat pedig előállították. Az ügyészség  fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt állítja bíróság elé a leartóztatásban lévő két férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik