Forrás: police.hu
Belföld

Breaking Bad Abonyban – lebukott a kristállyal üzletelő család

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsít a rendőrség egy abonyi családot, az apa és az anya részben beismerő vallomást tett – idézi az MTI a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi közleményét a police.hu-ról.

Mint írták: a 43 éves férfi, 41 éves élettársa, fiaik, továbbá egy 24 éves és 22 éves férfi az apa által meghatározott feladatok alapján vettek részt a bűnös vállalkozásban. Az üzleteket a családfő bonyolította, a porciózást az anya és fiai végezték, a kilónként vásárolt kristályt 10–400 grammos adagonként adták tovább ügyfeleiknek, grammonként 2500–3000 forintért.

 

Bejelentett munkahelye, rendszeres legális jövedelme a család egyik tagjának sem volt, házuk udvarán ennek ellenére két, összesen 16 millió forint értékű autó parkolt, és a szerdai kutatáskor lefoglalt ékszer, illetve pénz mennyisége sem arról árulkodott, hogy megélhetési gondjaik lettek volna – írta a rendőrség.

Elfogásukkor lefoglaltak 175 gramm arany ékszert, öt okostelefont, fecskendőket, mérleget, kanalat, már kiporciózott pakkokat, és több mint 600 gramm kábítószergyanús anyagot, továbbá mintegy 8 millió forintot.

Az apa és élettársa részben beismerő vallomást tettek, fiaik megtagadták a vallomástételt. A ceglédi nyomozók jó ideje ráálltak már arra az abonyi családra, amelynek tagjai helyben, valamint a környéken terítettek kristályt – a gyanú szerint. A 43 éves F. Attila, 41 éves élettársa (J. Anna), fiaik, a 24 éves F. Attila Jenő és a 22 éves F. Róbert János az apa által leosztott szerepek szerint vettek részt a bűnös vállalkozásban.

A nyomozáshoz egy másik ügyet is egyesítettek a ceglédi rendőrök, mivel felmerült, hogy a két eljárás érintettjei egymással is üzleteltek. Jászkarajenőről előállítottak egy férfit, aki új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsítanak.

A gyanú szerint a 46 éves férfi néhány hónapja kezdett az N-etilbufedront tartalmazó illegális szerrel kereskedni, amelynek grammját 10 ezer forintért vette, és ügyfeleinek 13–15 ezer forintért adta el.

Az öt gyanúsítottat azóta letartóztatta a bíróság. (MTI)

Ajánlott videó