Belföld

Fóti polgármester: Amikor a munkatársaimnak egy-egy havit adunk, nincs pofám 6 havit felvenni

Akkor, amikor a mi munkatársaimnak egy-egy havit adunk, akkor nekem nincs pofám 6 havit felvenni

– mondta Vass György fóti polgármester az ATV Híradónak azzal kapcsolatban, hogy végül nem került a városi képviselő-testület elé a jutalmazása.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az esettel kapcsolatban a szerdai kormányinfón azt mondta, nem tartja méltányosnak ezt az összeget. Vass György erre a korábban úgy reagált, alszik rá egyet és elgondolkodik azon, hogy a hathavi jutalom felvétele helyes döntés-e.

A városvezető most úgy fogalmazott: aki azt mondja, hogy nincs szüksége a mai időben pénzre, az hazudik, de mint mondta, túlzott volt ez a jutalom. Egyúttal hozzátette: „jól megy a szekér Fóton”, 1 milliárd forintot szereztek pályázatból, sportcsarnokra 800 milliót. Vass György továbbá jelezte:

Akkor amikor egy stabil gazdálkodása van egy önkormányzatnak, akkor én azt mondom, hogy jól mennek a dolgok. Tudja, honnan jövök? Békés megyéből, ott az iparűzési adó bevétel 185 millió volt. Tudja, Fóton ez mennyi? 2,2 milliárd. Ez annak köszönhető, hogy jó kapcsolatok épít az önkormányzat.

Azzal kapcsolatban, közrejátszott-e a döntésében Gulyás Gergely véleménye, azt mondta: igazat ad a miniszternek, de nem elsősorban emiatt döntött úgy, hogy nem veszi fel a jutalmat, hanem a saját lelkiismeretére hagyatkozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik