Belföld

Először szólalt meg Palkovics László lemondása óta

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Miután múlt héten lemondott Palkovics László technológiai és ipari miniszter, először szólalt meg nyilvánosan. Az MTI tudósítása szerint a védelmi holding vezérigazgatói székébe ülő Palkovics arról beszélt Zalaegerszegen, hogy Magyarország egyre fontosabb szereplő az autóipari kutatás-fejlesztésben. A volt miniszter a kormány képviseletében az osztrák autóipari fejlesztőcég, az AVL által a ZalaZONE tesztpálya mellett létesített járműtechnikai központja avatásán mondott beszédet.

Mint mondta, a hazai járműipar fejlődését jól mutatja, hogy az előző évtizedben hozzávetőleg háromezer, jelenleg pedig több mint tízezer fejlesztőmérnök és kutató dolgozik ezen a területen. Az új központ 150 mérnök és tesztpilóta elhelyezésére, illetve egyszerre 50 jármű felkészítésére ad lehetőséget. Palkovics László felidézte, hogy a magyarországi iparfejlesztés terén a kezdetektől az volt a cél, hogy az ipar high-tech, zöld és magyar legyen, amihez a kormány megtette a szükséges gazdasági, szabályozási lépéseket, illetve gondoskodott a beruházások támogatásáról, valamint a kutatás-fejlesztési és oktatási háttér megerősítéséről.

Az MTI tudósítása szerint Palkovics lemondása okairól, körülményeiről egyáltalán nem ejtett szót.

Kapcsolódó
Palkovics László lába alól elfogyott a talaj, „három napi munkáért” nem vállalta tovább a miniszterséget
Kormányon belüli ellentétek, területféltés is közrejátszott abban, hogy Palkovics László felállt a miniszteri székből. Lapunk kormányzati forrásokkal folytatott beszélgetés alapján rekonstruálja a történteket, és tér ki arra, hogy milyen hatásköri átrendeződés várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik