Belföld

Felmentették tisztségéből a védelempolitikáért felelős államtitkárt

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Megjelent a Magyar Közlönyben a Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondásáról szóló, hétfői hatályú határozat. Amint beszámoltunk róla, távozik a kormányból Vitézy Dávid közlekedési államtitkár is, miután a terület irányítása az ipari tárca megszűnése után a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumhoz kerül.

De ezzel még nem ért véget a kormányzati jövés-menés, a hétfő este megjelent Magyar Közlöny alapján Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Novák Katalin államfő felmentette megbízatása alól Maróth Gáspárt, a Honvédelmi Minisztérium államtitkárát. Indoklás nincs a köztársasági elnöki határozathoz.

Maróth az első Fidesz-kormány idején Orbán Viktor tanácsadójaként dolgozott, 2018 és 2022 között a védelmi fejlesztésekért felelt kormánybiztosként, az ötödik Orbán-kormányban pedig a védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkári posztot kapta meg, de ezt alig fél évig töltötte be a Szalay-Bobrovniczky Kristóf által vezetett Honvédelmi Minisztériumban.

Kapcsolódó
Maróth Gáspár: A GVH megnevezte, hogy ki szervezte az egészségügy Microsoft-botrányát
A Gazdasági Versenyhivatal 2016-ban az Orbán-kormány jelenlegi hadiipari kormánybiztosának egykori cégénél is razziázott, amikor egy 46 milliárdos kórházi eszközbeszerzésre létrejött kartell szálait próbálta kibogozni. Interjú.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik