Belföld

11 évet kapott a pedofil, aki azzal rémisztgette a kilencéves kisfiút, hogy megeteti a kutyájával

A Győri Ítélőtábla döntése megegyezett a Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával, amikor az ismerőse fiát hónapokon keresztül szexuálisan zaklató férfi büntetését súlyosította.

A jogerős ítélet szerint a férfi és a gyermek édesanyja barátok voltak. Az anya kérésére a férfi 2018 októberétől 2019 márciusáig többször vigyázott a kisfiúra. A gyermek megkedvelte őt, mivel ajándékokat vitt neki. A férfi azonban kihasználta a fiú bizalmát és az édesanya távollétét, mert több alkalommal szexuális cselekményt végeztetett a gyerekkel.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi azzal fenyegette meg a kisfiút, hogy ha nem tesz eleget kérésének, vagy elmondja valakinek a történteket, megeteti a kutyájával. A félős gyerek ettől megrémült, meg szégyellte is magát, ezért nem mert szólni senkinek. A gyermek végül 2020 júniusában édesanyjának elmondta a vele történteket, aki feljelentést tett a tatai kapitányságon. A pedofil ismerős elmenekült Tatáról, 2020 decemberében fogták el.

A vádlott magatartása a kisfiú teljes személyiségfejlődésében súlyos elakadást okozott. A gyerek tavaly január közepétől nevelőszülőknél él.

A Tatabányai Törvényszék folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 8 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit, s végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezhetné.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a férfi és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a minősítés megváltoztatásáért és enyhítésért fellebbeztek. A táblabíróság egyetértett a fellebbviteli főügyészséggel, és 11 évre súlyosította az elkövető büntetését.

Ezt indokolta, hogy gyakoriak és egyre durvábbak a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények, jelen ügyben pedig maradandóan sérült pszichésen a gyerek, ezért pedig szigorú büntetés jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik