Belföld

Megvan a jogerős ítélet a nagylóki szigetelőszalagos gyilkosok ügyében

police.hu
police.hu

Megszületett a jogerős ítélet a Győri Ítélőtáblán a három évvel ezelőtti nagylóki szigetelőszalagos gyilkosok ügyében. A négy főbűnös 53 évet kapott összesen. Négy főt már a két évvel ezelőtti előkészítő ülésen elítéltek jogerősen, miután váddal egyezően beismerték a bűnösségüket Ketten egy év felfüggesztettet, míg két társuk nyolc hónap felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetést kapott segítségnyújtás elmulasztása miatt.

A rendőrök már a bűncselekmény napján azonosították a feltételezett elkövetőket. B. LászlótJ. Nándort és F. Lászlót, majd őrizetbe vételük mellett aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket gyanúsítottként.

Két férfi a bűnösségét vitató vallomást tett, egy pedig a jelenlétét nem vitató, de a lekötözésben való részvételét tagadó vallomást tett az akkori kihallgatása során.

Később kiderült, hogy a három férfi a pultostól, H. Kornéliától kért szigetelőszalagot a teraszon alvó férfi megkötözéséhez, majd a jelenlétében hátára borítottak egy másik széket is. Az egyik férfi pedig még felvételeket is készített a történtekről.

Később érkezett a kocsmához a korábban már felfüggesztettre ítélt további négy vádlott, akikkel a sértett megkötözésében résztvevő terheltek közölték, hogy ők itatták és kötözték le a családos férfit. A zárást követően valamennyi elkövető távozott a helyszínről.

Az elsőfokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék a pultosnőt és két férfit társtettesként, míg a negyedik társukat mint bűnsegédet mondta ki bűnösnek aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölésben.

A pultosnőt 14 év 6 hónap fegyházra ítélték, míg a két tettestársa 15 év 6 hónap, illetve 14 év fegyházat kapott. Az ügy negyedrendű vádlottját 12 év fegyházra ítélték. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, de a négy vádlott és védőik felmentésért, illetve a büntetések enyhítéséért fellebbeztek.

A Győri Ítélőtábla a negyedrendű vádlott kivételével mindenkinek helybenhagyta a korábbi büntetését. Neki 12 évről 9 évre enyhítették a büntetését, mert csak bűnsegédként vett részt az elkövetésben és cselekménye súlyát felismerve azt őszintén megbánta.

Kiemelték, hogy az áldozat halálát eshetőleges szándékkal okozták az elkövetők, akik hagyták, hogy az általuk leitatott, súlyosan ittas, lekötözött, így önmagától mozgásképtelen férfi kihüljön a novemberi 5-6 °C-os éjszakában.

Ez a cselekmény amiatt minősült különös kegyetlenséggel elkövetettnek, mert az áldozat emberi méltósága súlyos megalázásával is járt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik