Belföld

Lenyilazta a szarvasborjút, majd feldolgozta az anyósának

police.hu
police.hu

Orvvadászat megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pásztói Rendőrkapitányság egy 46 éves bujáki férfi ellen. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfi november 5-én este nyolc körül az anyósa Kutasó településen található családi házának udvarán egy számszeríjjal megsebzett egy szarvasborjút.

A sérült vad a szomszédban lévő vállalkozás telephelyére menekült, ahol elpusztult. A vadászati jogosultsággal nem rendelkező férfi követte a szarvast a telephelyre, majd az elpusztult borjút visszahúzta anyósa kertjébe, autójába rakta és a lakásán feldolgozta, majd a kész húst másnap visszavitte a rokonának.

police.hu

A pásztói járőrök a vadásztársaság képviselőjének bejelentése alapján megjelentek a helyszínen, ahol nagy mennyiségű vérnyomot fedeztek fel. A nyomokat követve eljutottak a szomszédos házhoz, ahol a kutatás során megtalálták a nyílpuskát és a nyílvesszőket, valamint a fagyasztóban a vadból származó húst is, amelyeket lefoglaltak. Az orvvadászattal gyanúsított férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését a kihallgatása során

Ajánlott videó

Olvasói sztorik