Belföld

Egy késsel őrjöngő, majd lakásába zárkózó férfire törték rá az ajtót a TEK-esek Ajkán

Kommandós akció zajlik Ajkán, a Puskin utca és a Kosztolányi Dezső utca sarkán egy társasházban. Értesüléseink szerint azért vonult ki a TEK, mert valaki bezárkózott a lakásába a szomszédjával való vita után és különböző dolgokkal fenyegetőzik.

Megkerestük a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot az ügyben, Nagy Judit szóvivőtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy rendőri intézkedés zajlik a helyszínen, és később közleményt adnak ki az ügyben.

Frissítünk!

A Veszprém megyei rendőrség az esettel kapcsolatban később azt közölte, hogy reggel háromnegyed kilenckor kaptak bejelentést arról, hogy rendőri intézkedésre van szükség az egyik ajkai lakótelepen két szomszéd között szóváltás miatt.

A bejelentő elmondta a rendőröknek, hogy a társasházban élő férfi önkívületi állapotban kiabálni kezdett vele, majd a nála lévő késsel rátámadt és megölésével fenyegette meg őt. Végül a lakónak sikerült sérülés nélkül elmenekülni a lépcsőházból.

Az egyenruhások kiérkezésekor a 65 éves dühödt szomszéd a lakásában tartózkodott már, és nem akart ajtót nyitni a rendőröknek, és  ordítva fenyegette a hatóság tagjait is. A rendőrök hallották, ahogy a férfi a lakásban található tárgyakkal elbarikádozta magát, ezzel is megakadályozva a hozzá történő bejutást és a rendőri intézkedést.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai nagy erőket mozgósítva vonultak a társasházhoz, végül a TEK-esek behatoltak a férfi lakásába, majd lekapcsolták a dühödt személyt. Az ajkai rendőrök ezt követően intézkedtek a  65 éves férfi egészségügyi ellátásáról és előállításáról, majd  büntetőeljárást indítottak ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik