Belföld

Letartóztatták a férfit, aki megverte a villamosvezetőt a 4-6-oson

Csóti Rebeka / 24.hu
Csóti Rebeka / 24.hu

Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki pár nappal ezelőtt bántalmazta a villamosvezetőt Budapesten, a 4-6-os villamoson.

A  Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi és társai október 31-én délután ittasan felszálltak a 4-6-os villamosra, ahol hangoskodtak és egymással kiabáltak. Amikor ezt a kihívóan közösségellenes magatartásukat egy idős utas szóvá tette nekik, akkor a terhelt társaságában lévő két nő nekiesett és a férfi is fenyegetni kezdte őt.

A villamos vezetője észlelte a történteket, ezért a Margit híd budai hídfőjénél lévő megállóban kilépett a vezetőfülkéből és felszólította a gyanúsítottat és társait, hogy szálljanak le a villamosról. Ekkor a terhelt nekiesett a vezetőnek, aki bemenekült a vezetőfülkébe a bántalmazás elől.

Amikor az egyik nő észrevette, hogy egy utas videót készít róluk a telefonjával, odalépett a férfihez és kiabálni kezdett vele, a gyanúsított pedig ököllel vállon vágta. A terhelt cselekményének végül az egyik utas vetett véget, aki lefogta őt. Az idős férfi, a másik utas és a villamosvezető a bántalmazások következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró a szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt egy hónapra elrendelte a büntetett előéletű férfi letartóztatását. A végzés nem végleges.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik