A következő élő közvetítés része Pedagógussztrájk: délelőtt a Nagykörúton, délután Óbudán formáltak élőláncot

Eljön az a pillanat, amikor a kormány sem tud már hallgatni

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Azon pedagógusok, akik még nem álltak ki: önök helyett nem tudunk harcolni – mondta Molnár Áron noÁr a csütörtök reggeli sajtótájékoztatón, melyet a pedagógus-szakszervezetek képviselőivel, a Tanítanékkal és az Egységes Diákfronttal közösen tartottak.

Az ellenállást ki kell terjeszteni a többi szakszervezetre, szolidaritást kell vállalniuk az állampolgároknak, és országos szolidaritási sztrájkot, polgári engedetlenséget kell vállalnunk

– fogalmazott.

Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom alapítója arról beszélt, hogy hogy miközben már két hónapja zajlanak a tüntetések az oktatás szabadságért, a közoktatásért felelős miniszter, Pintér Sándor egy szót sem szól, és szintén hallgat Orbán Viktor miniszterelnök. Amíg nem érnek el eredményt, nem hagyják abba a tiltakozást, jelezte.

A tiltakozó diákokat összefogó EDF egyik képviselője, Pirint Gergő úgy fogalmazott:

a diákság körében országos megmozdulássá vált.

Az élőlánc szinte már szokássá vált, a kormány hallgat, és azt mondják, amerikai pénzből finanszírozzák a tüntetéseket, ami persze nem igaz, jelezte. Úgy vélekedett: eljön az a pillanat, amikor a kormány sem tud már hallgatni, mert egyre többen vannak, egyre többen lesznek.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik