Belföld

Megnyit a Városligeti Műjégpálya idén is, de hat év után jelentős áremeléssel

MTVA/Bizományosi: Róka László
MTVA/Bizományosi: Róka László

A tervek szerint november 17-én csütörtökön megnyit a Városligeti Műjégpálya, közölte a létesítmény fenntartója a honlapján.

A Budapesti Sportszolgáltató Központ Nonprofit Kft. egyúttal frissítette a jegyárakat is, amiket átlagosan közel a duplájára emeltek erre a szezonra.

A diák és nyugdíjas jegy normál időszakban, hétfőtől péntek délelőttig 1000 forint helyett 2000 forint, péntek estétől pedig egész hétvégén 1500 forint helyett 2500 forint lesz. Az áremelés jelentős a felnőttek esetében is: a hétköznap 1500 forintról 2500 forintra drágult a jegy, hétvégén pedig a tavalyi 2000 forinthoz képest már 3500 forintot kell majd fizetni.

A családi jegyeknél is markáns növekedés figyelhető meg: hétvégén például két felnőtt és egy gyerek tavaly még 5500 forintot fizetett a belépőért, de 2022-ben már 8200 forintot kell adniuk a szórakozásért.

A Budapesti Sportszolgáltató Központ Nonprofit Kft. néhány napja arról tájékoztatott, mindent megtesznek azért, hogy a közönség szinte semmit ne érzékeljen a mindenkit ugyanúgy érintő nehézségekből. A jegyárakkal kapcsolatban azt közölték, azok az elmúlt hat évben nem változtak, de most kénytelenek emelni, viszont szigorúan csak annyival, amennyivel a rezsiköltségek miatt szükséges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik