Belföld

Meggyanúsították Csány polgármesterét és volt jegyzőjét az óvodai halálos baleset ügyében

Több mint három év telt el azóta, hogy a csányi óvoda udvarán kidőlt a földből egy 80 kilós mászóka és agyonnyomta a 6 éves Radics Mercédeszt.

A Blikk értesülései szerint a tragikus baleset körülményeit tisztázó büntetőeljárás még mindig nem zárult le, ám a közelmúltban két embert is meggyanúsított a rendőrség.

A lap biztos forrásra hivatkozva azt írja, a helyi polgármestert, Medve Istvánt, és a falu akkor jegyzőjét foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A cikk szerint a mászókát nem sokkal a baleset előtt felújították, le is festették, de a fa konzerválását elmulasztották. Emiatt alul elrohadt és kiszakadt a földből, amikor hárman játszottak rajta.

Hogy ezért ki a felelős, a nyomozók ezt próbálják kideríteni. A polgármester felelőssége néhány hónapja merült fel. Úgy tudom, a jegyzővel most egymásra mutogatnak. Utóbbi egyébként azóta már nyugdíjba ment

– magyarázta a Blikk informátora.

A lap megkeresésére a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság csak annyit közölt, továbbra is büntetőeljárás keretében vizsgálják az esetet, de a folyamatban lévő eljárásra tekintettel bővebb tájékoztatást nem adnak. A település polgármestere megerősíteni és cáfolni sem kívánta az értesüléseket. Szűkszavúan annyit mondott, amíg nem zárul le a nyomozás, szerinte nincs miről nyilatkoznia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik