Belföld

Jogerős ítélet született a 85 éves szalonnai nőt megerőszakoló és meggyilkoló férfiak ügyében

police.hu
police.hu

Jogerős ítéletet hozott a Debreceni Ítélőtábla annak a 85 éves asszonynak az ügyében, akit 2019 novemberében megerőszakoltak, majd meggyilkoltak Szalonnán.

Két férfinek 18 évről 15 évre enyhítették a büntetését, mert csak bűnsegédként vettek részt a gyomorforgató bűncselekményben, támogatóként hatva a másik két elkövetőre. A harmadik férfi 20, az idős asszonyt meg is erőszakoló legfiatalabb elkövető pedig jogerősen is 19 év börtönt kapott.

Fórizs Ildikó, a Debreceni Ítélőtábla szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy mind a négy elkövető a büntetés kétharmadának a kitöltése után bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

Az elsőfokú ítélet szerint a terheltek 2019 november elején találkoztak az egyikük házában, és megbeszélték, hogy pénzt szereznek a szemközti házban egyedül élő 85 éves nőtől. Amikor besötétedett, a nyitott kertkapun bementek az udvarra, onnan pedig az épületbe. Egyikük magával vitt egy félméteres tömör vasdarabot.

Hátulról rátámadtak az idős asszonyra, és legalább négyszer fejen ütötték. Az asszony a földre esett, de a támadói még ekkor sem hagyták abba a bántalmazását, a fejét és az arcát ütlegelték igen nagy erővel. A legfiatalabb elkövető pedig meg is erőszakolta az eszméletét elvesztő áldozatot. A négy férfi ezután kutatni kezdett a házban, majd  ismeretlen összegű készpénzzel távoztak. Az asszony halálát a fejére mért ütések következtében elszenvedett súlyos koponyasérülések okozták.

Az ítélőtábla szerint nem lehetett megállapítani, hogy mind a négy vádlott egy eszközzel, és egy időben bántalmazta volna az idős asszonyt. Csak annyit, hogy két elkövető bántalmazta a nőt. Mindezekre való tekintettel két vádlott 18 év helyett 15 év szabadságvesztést kapott, a másik két férfinek jogerősen is maradt a 20, illetve 19 év.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik