Belföld

Több hónapja csúszik az Erasmus ösztöndíjak kifizetésével a Corvinus Egyetem

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Többen külföldön tanuló hallgató sem kapta meg időben a Corvinus Egyetemtől az Erasmus ösztöndíjakat, írja a Telex.

Az intézmény a lap megkeresésére elismerte, hogy probléma adódott a folyósítással.

Mint írták,

a Corvinus számára fontos, hogy hallgatói minél nagyobb arányban éljenek az Erasmus által nyújtott lehetőségekkel. Valóban történt egy sajnálatos adminisztratív hiba, ami miatt idén csúsztak az ösztöndíj-kifizetések, de október 20-ig mindazok a hallgatók, akik adataikat rögzítették és dokumentumaikat megküldték, gyorsított eljárásban megkapják az utalásokat, és a Corvinus a héten a többi érintett diáknál is elindítja a kifizetéshez szükséges adminisztrációs eljárást.

Azt is megjegyezték, a Corvinus a kiutazott hallgatókkal folyamatosan kapcsolatban áll a helyzet mielőbbi rendezése érdekében, és az egyetem elnézést kér az okozott kellemetlenségekért.

A Telexnek nyilatkozó hallgatók szerint más egyetemek külföldön tartózkodó diákjai már megkapták az ösztöndíjakat, tehát nem központi problémáról van szó. Erre utal az az augusztus végén a Corvinus által kiküldött levél is, melyben arról írtak, ahogy korábban is jelezték, a kezdeti kiadások miatt az érintetteknek önerőre van szükségük.

A szerződésminta késve érkezett a hallgatókhoz, de többeknél hibásak voltak benne az adatok. Többen is a Hallgatói Önkormányzathoz (HÖK) fordultak, akik azt mondták, a szerződést első körben elég elektronikusan aláírni, ezzel is meggyorsítják a folyamatot.

De az ösztöndíjra azóta is várnak. Egyikük azt írta,

január 28-án terveztem végleg hazarepülni, hogy a félévet a Corvinuson február elején pontosan meg tudjam kezdeni. Ha az ösztöndíj 2 héten belül nem érkezik meg, kapok 40 eurót anyukámtól, mely a Ryanairnél az utazás dátumának módosítási díja. Haza kell mennem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik