Belföld

Elvágta a szegedi ismerősei torkát, hogy megint lecsukják, az ügyészség soha többé nem engedné ki

police.hu
police.hu

Szabadulását követő napon ölte meg brutálisan két áldozatát tavaly év elején az az Ó. György, akinek tárgyalása hétfőn kezdődött el a Szegedi Törvényszéken. A korábban többször büntetett férfit különös kegyetlenséggel, több ember és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

A vádirat szerint a két áldozat és a harmadik társuk Újszegeden, egy kis erdőben alakított ki fából és fóliából lakóhelyiséget. Ó. György az alkalmi ismerősük volt, s néha náluk tartózkodhatott, de nem aludhatott ott. A vádlott kihasználva az egyik ismerőse távollétét, beköltözött a lakrészébe, és néhány napot ott töltött. A visszatérő ismerőse ezt észrevette, és elzavarta.

Ó. György tavaly január 6-án már sötétedés után tért vissza az erdőbe, a külön helyiségben alvó áldozatokat előbb egy 50 centis, fanyelű bozótvágókéssel többször fejbe ütötte, majd elvágta a torkukat. A férfi távozott a helyszínről. A rendőrök – az akkor érvényben lévő kijárási korlátozás miatt – a városban igazoltatták, s miközben átvizsgálták, apróbb vércseppeket vettek észre a ruháján. A férfi maga közölte velük, hogy megölt két embert.

A helyszínre visszatérve azt mondta a rendőröknek, álmában végzett az első áldozattal, és ha a harmadik férfi is ott lett volna, őt is megöli. Tettét a járőröknek azzal magyarázta, hogy vissza akar kerülni a börtönbe. A férfi néhány részletet leszámítva elismerte a terhére rótt bűncselekményeket, de azt állította, az áldozatok nem aludtak, amikor a holmijáért visszatért a kalyibához.

police.hu

Az erősebb testalkatú áldozattal össze is vitatkozott, s miután az magához vette bozótvágókését, védekezésül ütötte meg, elvette tőle a machetét, többször fejbe verte, majd egy csontozókéssel elvágta a torkát. Ekkor vette észre a bejáratnál a másik ott lakó, beteges, nehezen mozgó férfit, aki visszament a lakrészébe. Az MTI azt írja, hogy a vádlott úgy fogalmazott, úgy érezte, nem maradhat tanúja a történteteknek, ezért utánament, s bár úgy látta, a férfi kezeit összekulcsolva imádkozik, őt is többször megütötte, majd elvágta a torkát.

Az áldozatok nyakának átvágását azzal indokolta a vádlott a bíróság előtt, nem akarta, hogy tovább szenvedjenek. A főügyészség vádiratában a férfival szemben tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A per szakértők meghallgatásával folytatódik.

Kapcsolódó
Börtönből való szabadulása után ölt az újszegedi kettős gyilkos
Letartóztatták az ismerősei torkát elvágó hajléktalant. Ezt mondták a férfit elkapó járőrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik