Belföld

Börtönből való szabadulása után ölt az újszegedi kettős gyilkos

Röviddel a szerdán történt szegedi kettős gyilkosság előtt szabadult a börtönből az a 31 éves férfi, akit az újszegedi bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak. A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség által közölt gyanúsítás szerint a férfi szerdán este felkereste az erdős részen kialakított fabódéban lakó két ismerősét, majd egy bozótvágó késsel fejbe ütötte, és megölte őket. A két férfi a helyszínen azonnal életét vesztette.

Ó. Györgyöt ezt követően Szeged belterületén a kijárási tilalom megsértése miatt a rendőrök igazoltatták, majd mivel látták, hogy ruházata véres, előállították. A több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatására egy hónapra.

A többszörösen büntetett előéletű gyanúsított röviddel büntetés-végrehajtási intézetből történt szabadulását követően és másik büntető eljárás hatálya alatt követte el az életfogytig tartó szabadságvesztéssel is fenyegetett bűncselekményt.

Frissítünk!

Az ügyben eljáró nyomozási bírói egyetértett az ügyészség indítványával, és szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt letartóztatta  az ismerősei torkát bozótvágóval, és csontozókéssel elvágó hajléktalant. Ezt mondta a véres ruhában sétáló  gyilkost lekapcsoló két rendőr, Hajdú Norbert és Bodó Ádám, akiket jutalomban is részesített Balogh János országos rendőrfőkapitány:

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik