Belföld

Élőlánccal védték a Szent László Gimnázium egyik tanárát a kirúgástól

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Élőlánc szervezésébe kezdtek a diákok, szülők és támogatók, miután elterjedt a hír, hogy a kőbányai Szent László Gimánzium egyik tanárát – egy érettségiztető osztályfőnököt – pénteken várhatóan felkeresnek a Kelet-Pesti Tankerület munkatársai, hogy átadják neki azonnali hatályú felmondását, írja a hvg.hu.

A lap helyszíni beszámolója szerint péntek reggel nyolc óra körül állt össze a lánc a főbejárat előtt. Összesen mintegy nyolcvanan jelezték, hogy legalább egy órára az iskola elé vonulnak. Az iskolának több bejárata van, és a tiltakozók szeretnének az összesnél felsorakozni, a lánc elsőként a főbejáratot állta el. Az elhaladó autók dudálással biztatták a szülőket.

Fél tízkor két tanár érkezett az iskolához, akik elmondták, a tankerület telefonon értesítette az iskolát, még nincsen határozat, ezért ma biztosan nem kézbesítenek felmondólevelet.

Ezen kívül nyilatkozni nem akartak, az összegyűlt szülők pedig hazaindultak. A diákok úgy értékelték a hírt, hogy ha nem viszik be a felmondó levelet az a tiltakozásuk eredménye lesz, mert sikerült megijeszteniük a tankerületiseket.

A HVG úgy tudja, hogy az érintett pedagógus szerdán a kölcseys tanárok kirúgása elleni tiltakozásként polgári engedetlenségben vett részt, korábban pedig két hasonló munkabeszüntetése volt.

Péntek reggel a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai közel ezer diák, szülő és támogató kíséretében személyesen mentek el a Külső-pesti Tankerületi Központba, hogy átvegyék azokat a leveleket, amelyeket azután kaptak, hogy szerdán részt vettek az országos polgári engedetlenségben. A helyszíni beszámolónkat itt olvashatja:

Kapcsolódó
„Rábel Krisztina, gyere ki!” – szülők és diákok demonstráltak a karinthys tanárok mellett
Több száz diák és szülő demonstrált pénteken reggel a Külső-pesti Tankerületi Központ Üllői úti épülete előtt, így tiltakozva, hogy a Karinthy Frigyes Gimnázium 24 tanárának figyelmeztető levelet kézbesítettek, mivel a pedagógusok részt vettek a polgári engedetlenségi akciókban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik