Belföld

Kövér László szerint a tanári fizetésemelés nem függ a brüsszeli megállapodástól

MOHOS MÁRTON / 24.HU | PSZ FACEBOOK
MOHOS MÁRTON / 24.HU | PSZ FACEBOOK
A fideszes házelnök a Hit Gyülekezete hetilapjának adott interjút.

A tanárok bérét ma is emeljük, és a jövőben is emelni fogjuk. Ha megkapjuk Brüsszeltől a pénzünket, akkor gyorsabban, ha nem, akkor lassabban.

Kövér László ezt válaszolta a kérdésre, nem abszurd-e, hogy a magyar tanárok fizetésemelése a Brüsszel és a magyar kormány közötti alku függvénye lett. Értelmezése szerint fenti mondata azt jelenti, a fizetésemelés nem függvénye a megállapodásnak. A Hetekben pénteken megjelenő interjúja előzetese szerint az Országgyűlés fideszes elnöke az uniós pénzekről egyébként azt mondta, ami történik,

az olyan nyílt önkény, hogy csak útonállásnak

tudja nevezni. Kövér László szerint minimum 50 százalék esélye van, hogy legalább a lengyel választásokig, a Magyarországnak járó pénzeket is visszatartják.

Konkrétan uszítás zajlik a jobboldali európai kormányok ellen az európai közvéleményben

– tette hozzá.

Brutális erőpolitika zajlik Magyarországgal szemben, rögeszméket, ideológiai dogmákat akarnak ránk kényszeríteni, aminek – ha nem állnánk ellen –, nagyon súlyos társadalmi következményei lennének.

Ennek dacára úgy vélte, még több az előnye, mint a hátránya az uniós tagságnak, de az arányok jelentősen romlottak.

Kövér László az orosz-ukrán háború kapcsán óvatosnak szánta azt a válaszát, amely szerint nem biztos, hogy Putyin a birodalomépítő,

mi van akkor, ha a birodalomépítési politika valójában nyugatról keletre zajlik, és Ukrajna újabb reménybeli tartománya az Euroatlanti Birodalomnak? Ennek legalább akkora relevanciája van, ki-ki döntse el, hogy melyik olvasat szimpatikusabb neki.

A háborút Oroszország indította, ismerte el, de legitimnek nevezte Moszkva biztonsági igényeit.  Azokat figyelmen kívül hagyni – miközben Oroszország a legerősebb nukleáris hatalom az Egyesült Államok mellett – óriási hiba – tette hozzá Kövér László.

Kapcsolódó
Kövér Lászlónak ellenpróbát javasol tisztességből, tanári fizetésért Szabó Szabolcs
Érzékeltette, miért tisztességes a tanárok összes követelése. Csak ugyanazt tenné a házelnökkel, amit a Fidesz a pedagógusokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik