Belföld

Gyurcsány Ferenc szerencsétlen törpének nevezte Orbán Viktort

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A Demokratikus Koalíció elnöke írásában külön kitért a kormányfő mentális állapotára is.

„Törpe” címmel tette közzé legújabb dolgozatát a Facebookon Gyurcsány Ferenc. Orbán Viktor nevét egyszer sem írja le, de egy fotóval is egyérteművé teszi, róla ír. A volt miniszterelnök a testszégyenítéstől sem riad vissza.

A Törpe nem törpeállamot vezet. Úgy két-három százalék az egészhez képest. Ez nem kevés. Vannak kisebbek és nagyobbak is.
A Törpe pipiskedik, ágaskodik, mióta csak van. Nem szeret törpe lenni. Sejtem, lehetnek fiatalkori becsípődései is. Csak gondolom. Nagy hang, kis képesség. Egyelőre több a kudarc, mint a valóságos győzelem.

Az orbáni propagandára külön kitér.

Most az mondja a Törpe, rosszalva Európa Oroszország elleni szankcióit, hogy olyat még nem látott a világ, hogy egy törpe szankciót hirdessen egy óriással szemben.
Mondja ezt a Törpe, aki egy évtizede megy szembe saját, országánál egyébként ötvenszer nagyobb közösségével.

Kapcsolódó
Orbán Viktor: Most látok először olyat, hogy a törpe vet ki szankciót egy óriásra
A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka.

Majd jön a mentális állapotról szóló rész.

Úgy olvasom, a tudathasadás gyógyítható. A kóros hazudozás is. De akkor nézzük a konkrét esetet! Kóresetet.

Emlékeztet rá, hogy az Európai Unió gazdasági ereje legalább ötszöröse az oroszországinak. A NATO legalább tizenkétszer többet költ katonai kiadásokra Moszkvánál, hadserege létszáma négyszer nagyobb az orosznál. Cáfolja, hogy az uniós szankciók következményeit elsősorban nem Oroszország, hanem Európa szenvedi el

Mi előbb-utóbb megoldjuk energia gondjainkat. Mi tudunk venni. Lehet, hogy drágábban. Oroszország nem fog tudni eladni. Sehogy. Talán már ennyiből is látszik, hogy ki a törpe, és ki az óriás. Oroszország egyetlen tekintetben van versenyben az Egyesült Államokkal, ez a nukleáris erő. Minden másban fényévekre van az USA-tól és a »kollektív Nyugattól«.

A mi szerencsétlen Törpénk meg mentegeti a gyilkost és azért érvel, hogy ne büntessük őt és országát emberek ezreinek haláláért.

Gyurcsány írása végén teszi egyértelművé, Orbán Viktorról ír, aki pár forintért eladná a magyar nemzet lelkét, a szomszédos Ukrajna becsületét, épségét.

Rongyember. Piszkos.
Történelmi Törpe.
Meg egyébként is.

A közbeszéd eldurvulására jellemző, hogy néhány éve a DK alelnöke Vadai Ágnes „futóbolond társaságnak” nevezte a Honfoglalás 2000 Egyesületet, amikor szerinte egy „prosztó” közleményben kérte Lévai Anikót, figyeljen jobban a miniszterelnök alakjára, öltözködésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik