Belföld

Vadai Ágnes megvédte Lévai Anikót

A Demokratikus Koalíció politikusa kikérte magának az ilyen „prosztóságot”.

A Klubrádióban Vadai Ágnes „futóbolond társaságnak” nevezte a Honfoglalás 2000 Egyesületet, amely a minap közleményben kérte Lévai Anikót, figyeljen jobban a miniszterelnök alakjára, öltözködésére. Szerinte ez nem téma a közbeszédben, nem az a baj Orbán Viktorral, hogy túl nagy öltönyt hord.

Azt kikéri magának Lévai Anikó nevében, hogy a szövegben  Orbán Viktornénak nevezik, bár ez pont fideszes stílus, ők gyakran hívják Gyurcsány Ferencnének Dobrev Klárát.

Mindkettejüknek van saját neve, így ez „prosztóság” – tette hozzá a DK alelnöke.

Vadai Ágnes szerint az nem újságírás, ami a közmédiában megy, hanem propaganda. Furcsállotta, hogy a közlemény megjelent, hiszen az ellenzéki pártokét sokszor visszadobták már Tiborcz IstvánrólMészáros Lőrincről, legutóbb az övékét Kaleta Gáborról a személyiségi jogokra hivatkozva (ezt a közleményt az Országos Sajtószolgálat adta ki – a szerk.), ami alapján úgy tűnik

Kaleta Gábornak több személyiségi joga van az MTI szerint, mint Orbán Viktornak.

Lehet, hogy ezért valakinek az állami hírügynökségnél fejét veszik, hiszen egy baráti társaságban talán lehet ilyen tanácsot adni egymásnak, de politikusokra, közszereplőkre vonatkozóan a testméretükkel, kinézetükkel kapcsolatban megjegyzéseket tenni, erről közleményt kiadni „legalja kategória”.

Orbán Viktorral nem az a baj, hogy mekkora az öltönye, hanem az, hogy visszaviszi az országot a középkorba és kiviszi az EU-ból – jegyezte meg Vadai Ágnes.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik