Belföld

Egy rendvédelmi dolgozó is a most lebukó taxistól vette a kokaint évek óta

police.hu
police.hu

Kábítószer rendszeres vásárlásának gyanúja miatt indult eljárás egy rendvédelmi dolgozó ellen. A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hajtott végre közös bűnügyi akciót. Ez volt az az ügy, amelyben egy taxis virágnyelven árulta a kábítószert.

A tettenérés sikeres volt: a férfi – egyeztetés után – szeptember 21-én 12 óra körül egy újpesti parkolóban ismét találkozott a taxisként dolgozó dílerrel és fogyasztás céljára kokaint vásárolt tőle. A gyanúsítás szerint a budapesti férfi pontosan meg nem határozható ideje és gyakorisággal, de legalább két éve rendszeresen vásárolt kokaint.

Kapcsolódó
Virágnyelven árulta a kábítószert a taxis – fotók
Vevőivel patronnak, izének, sütinek és lekvárnak nevezték a drogokat, amiket az adott címre szállított.

A nyomozó ügyészség folytatólagosan, csekély mennyiség fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklása vétség gyanúját közölte a 36 éves férfival. A gyanúsított beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

A kábítószert megszerző férfi ellen a nyomozó ügyészség indított eljárást, mivel a rendvédelmi szerv hivatásos állományú tagjaként elkövetett bűncselekmény esetén kizárólagos ügyészségi nyomozásnak van helye, míg a kábítószerrel kereskedő ember ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik