Belföld

Virágnyelven árulta a kábítószert a taxis – fotók

police.hu
police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói K. Zoltánt kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják. A 47 éves budapesti taxis márciustól terjesztette a drogot ismerősei körében, akik között volt egy hivatásos jogviszonyban lévő személy is. Éppen azt követően ütöttek rajtuk, hogy az üzletet nyélbe ütötték. A vevő ellen a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség folytatja a büntetőeljárást – írja a police.hu.

Noha a díler konspirált módon űzte illegális tevékenységét, jónéhány bizonyítékot gyűjtöttek össze ellene. A drogot – amit vevőivel egymás között patron, izé, süti és lekvár szavakkal helyettesítettek – taxijával vitte a megadott címekre.

Kocsijában, lakásában különböző színű és állagú, már kiporciózott, kábítószergyanús anyagokat (fehér port, zöld növényi törmeléket, narancsszínű tablettát) digitális mérleget, mozsarat, valamint olyan eszközöket találtak, melyeket a drog elrejtésére használt. A lefoglalt anyagokról a vegyészszakértő megállapította, hogy MDMA típusú kábítószer.

police.hu
police.hu
police.hu

A 47 éves K. Zoltánt a rendőrök kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették, a bíróság bűnügyi felügyeletét rendelte el. A KR NNI nyomozói vizsgálják, kiktől szerezhette be a kábítószert, pontosan kiknek adta tovább. Így nem kizárt, hogy a gyanúsítotti kör a jövőben bővülni fog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik