Belföld

Öt évet kapott a tanárnőjét hátba szúró győri diák

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

Öt év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte a Győri Törvényszék azt azt a fiatalt, aki 2019 decemberében hátba szúrta az 51 éves tanárnőjét a győri Jedlik Ányos Szakiskolában. A Kisalföld azt írja, hogy H. András a büntetés felének kitöltése után bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

A fiú hármas osztályzatot kapott egy korábbi matematika dolgozatára, ami annyira felzaklatta, hogy azt mondta az osztálytársainak, leszúrja a tanárnőt. Ezt  azonban sokan nem vették először komolyan.

Az ügyészség álláspontja szerint az osztályelső fiatal ölni akart és előre eltervezte a támadást. A vádirat szerint azzal az ürüggyel férkőzött a tanárnő közelébe, hogy mutatni akar valamit a füzetében. A figyelemelterelés bejött, a fiatal a tanárnő mögé került, és a tanári asztalnál hátba szúrta a nőt.

Kapcsolódó

Az akkor 51 éves pedagógust életveszélyes állapotban vitték kórházba, de a lelki sérüléseken túl maradandó sérülést nem szenvedett. A fiatal előbb levélben, majd a bíróságon is bocsánatot kért az áldozatától.  A büntetésbe beszámítják az előzetesben és bűnügyi felügyeletben töltött napokat is. A lap számításai szerint ez azt jelenti, hogy az emberülés kísérletéért elítélt kamasz jó magaviselet esetén körülbelül másfél év után szabadulhat feltételesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik