Belföld

Osztályelső volt a győri diák, egy hármas osztályzat után hátba szúrta az osztályfőnökét

Az utolsó szó jogán mindenkitől bocsánatot kért az a most 20 éves fiatal, aki 2019 decemberében egy tanórán leszúrta az osztályfőnökét egy győri középiskolában.

Az RTL Híradó tudósítása szerint a fiatalember szabadlábon, szülei társaságában érkezett hétfőn a győri törvényszéken zajló tárgyalásra.

Az ügyészség álláspontja szerint az osztályelső fiatal ölni akart és előre eltervezte a támadást. A vádirat szerint azzal az ürüggyel férkőzött a tanárnő közelébe, hogy mutatni akar valamit a füzetében, . A figyelemelterelés bejött, a fiatal a tanárnő mögé került, és a tanári asztalnál hátba szúrta a nőt.

Az akkor 51 éves pedagógust életveszélyes állapotban vitték kórházba, de a lelki sérüléseken túl maradandó sérülést nem szenvedett.

A védő szerint a diák már rég mérges volt a tanárnőre órai módszerei miatt, és végül egy hármas osztályzat miatt pattant el nála a húr. A védő szerint egyértelmű, hogy nem ölési szándék, hanem leckéztetési céllal sérülés okozása volt a diák célja.

A szakértői vélemény szerint a fiatal személyiségzavaros, de fel tudta mérni a tette következményeit.

Sajnálom a mindenféle lelki illetve testi fájdalmat, amit a sértettnek okoztam – mondta a diák, aki a bűnügyi felügyelet alatt folytatta tanulmányait. és szeretne egyetemen tanulni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik