A következő élő közvetítés része Orbán Viktor: Hazudtak Brüsszelben, lesz nyugdíjprémium, az abortusztörvény nem változik

Orbán: Brüsszel hazudott az embereknek

Orbán szerint a németekkel együtt megállapodtak abban, hogy nem vetnek ki szankciót az energetikai szektorra. De a németek júniusban megváltoztatták az álláspontjukat, és megszavazták az olajra kivetett szankciót, majd kilátásba helyezték a gázszankciókat.

Újabb és újabb szankciókat akarnak bevezetni Brüsszelben. Brüsszel hazudott az embereknek, mert kiterjesztették a szankciókat az energiára.

– vélekedik Orbán, hozzátéve, hogy azt is ígérte az unió, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak, de ez nem történt meg.

Az energiaárak pillanatok alatt emelkedni kezdenek a szankciók után: mindenki megmozdul, nagy pénzek, óriási erők kezdenek dolgozni, hogy alkalmazkodjanak egy általuk feltételezett magasabb árhoz. A Soros György-féle spekulánsok súlyos extramilliárdokra tesznek így szert. Orbán azért nem látja szükségét alaposabb hatástanulmánynak, mert nem szavazták meg a szankciókat, hanem kivételt harcoltak ki.

Ugyanis, ha nem harcoltak volna ki kivételt, akkor nem az árak miatt berzenkednének, hanem hiány lenne.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik