A következő élő közvetítés része Orbán Viktor: Most látok először olyat, hogy a törpe vet ki szankciót egy óriásra

Orbán Viktor: a baloldal a háború és a szankciók oldalán áll

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI

Orbán Viktor úgy reagált az őt kritizáló felszólalásokra, hogy a magyar baloldal (DK, MSZP, LMP, Párbeszéd, Jobbik, Momentum) ezek szerint a háború és a szankciók oldalán áll.

Ez hiba. A háború és a szankció rossz.

A kormányfő felidézte, hogy nem támogatta soha az unión belül az energiaszankciókat, az olaj esetében Magyarország épp kivételezett le, nukleáris szankcióról nincs szó, és a gázra sincs szankció. Más esetekben azért szavazta meg a szankciókat, mert nem akarta az EU-egységét megbontani. Hozzátette: a háború végét csak és kizárólag az Egyesült Államok és Oroszország tárgyalása hozhatja el. Aki mást gondol, az szerinte nem ismeri a nemzetközi politikát. Azonnali tűzszünet kell, és tárgyalások mielőbb.

Az ellenzéki kampány külföldi támogatásáról azt mondta Orbán: a “külföldi támogatást elfogadni törvénytelen.” Az ilyen pénznek szerinte mindig megkérik az árát, ezt láttuk az előző felszólalásokban is. Ezért támogatják a háborút” és a brüsszeli szankciókat.

Aki fizeti a számlát, az rendeli a nótát

– mondta.

Orbán arról is beszélt, hogy

  • az ellenzékiek túlértékelik a jobboldali publicisták szerepét
  •  irreálisnak tartja Gurmai Zita szavait a széteső társadalomról. Szerinte inkább az MSZP esett szét.
  •  nem lepődött meg, hogy Jobbik részéről nem Gyöngyösi Márton pártelnök reagált, mivel épp népszavazás van Donyeckben, és Gyöngyösi Orbán szerint mindig ott van, ha népszavazás van
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik