Belföld

A Fidesz szerint őket rég felnégyelték volna, ha olyat tesznek, mint a Momentum elnöke

Bruzák Noémi / MTI
Bruzák Noémi / MTI

Napirend előtti felszólalásokkal folytatódott a hétfői parlamenti ülésnap. Korábban Orbán Viktor nyitotta meg az őszi ülésszakot, erről szóló tudósításunkat itt olvashatja:

Kapcsolódó
Orbán Viktor: Most látok először olyat, hogy a törpe vet ki szankciót egy óriásra
A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka.

A napirend előtti felszólalásokból a legérdekesebb részeket idézzük most.

  • Toroczkai László a kormány a multik oldalára állt mert nyáron kiderült, hogy minél több külföldi tőkét szeretnének hozni Magyarországra. A Mi Hazánk elnöke is szóba hozta az ellenzék kampányának pénzügyi részleteit. Szerinte hatalmas botrány lenne, ha valamelyik pártról kiderülne, hogy Oroszországból finanszírozták.
  • Szabó Tímea újra elmondta, hogy a kormány elismerte, alkalmaz megszorításokat, amikor pedig Varga Judit erről beszélt, összeszidták emiatt. Megjegyezte, hogy Orbán és kormánya már megbontotta Európa egységét, ezért indult jogállamisági eljárás ellene.
  • Gelencsér Ferenc szerint a Fidesz azzal kampányolt, hogy nem lesznek megszorítások és adóemelések. „Ehhez képest más sem csinálnak, mint adót emelnek és megszorításokat vezetnek be.” Szerinte Orbánék nem a nemzetért, hanem a nemzetből élnek. „Lówellnest építettek uniós forrásból, és szándékosan tönkretették a forintot.”
  • Fürjes Balázs, Miniszterelnökség parlamenti államtitkára erre úgy reagált a kormány részéről, hogy ironizált azon, hogy korábban Gelencsér államférfinak nevezte magát, illetve arra is emlékeztetett, hogy a Momentum elnöke pár hete azt írta ki a Facebookra, hogy „kitartás” – ez pedig Szálasi Ferenc jelszava volt. “Ha ezt egy jobboldali politikus tette volna, felnégyelik.” Fürjes szerint a Szálasi-idézet mindenképp le kellene mondania Gelencsérnek: ha tudta, mit ír, azért, ha nem tudta, akkor pedig azért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik