Belföld

Büntetőeljárásban vizsgálja a rendőrség a Kispesten meghalt apa és hétéves kislánya ügyét

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Büntetőeljárásban vizsgálja a rendőrség a tegnap délutáni kispesti tragédia ügyét. Egy 40 éves férfit ütött el egy teherautó a hétéves kislányával a Kossuth téren. A szörnyű balesetet sajnos egyikük sem élte túl, a helyszínen meghaltak mind a ketten. A járművet vezető sofőr nem sérült meg a baleset során.

Megkerestük a BRFK-t, hogy megtudjuk hol tart az ügy, és van-e már gyanúsított, válaszukban azt közölték, hogy halálos közúti baleset gondatlan okozás vétsége miatt indult nyomozás, de gyanúsítotti kihallgatás még nem történt.

Mihádák Zoltán / MTI

Rákérdeztünk arra is, hogy józan volt-e a kamionos, esetleg felmerült-e annak a lehetősége, hogy bódult állapotban vezetett, erre azt felelték, hogy intézkedtek a mintavételről és rendelkezésre álló adatok alapján nem merült fel, hogy ittasan, vagy bódult állapotban lett volna a sofőr.

Magával a tragédiával kapcsolatban, azt írták, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján a tehergépkocsi forgalmi okból állt a zebrán, ahol a két gyalogos megkezdte az áthaladás.

Az előttük álló tehergépkocsit a kijelölt gyalogosátkelőhelyről letérve, a jármű előtt kezdték kikerülni, ami ebben a pillanatban elindult és elütötte őket

– írták a lapunknak küldött válaszukban, hozzátéve, hogy folyamatban van az eljárás, ezért ennél bővebb választ nem tudnak adni.

Kapcsolódó
Halálra gázoltak egy hétéves kislányt az apjával Kispesten
Egy kamion ütötte el őket, a helyszínen meghaltak mind a ketten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik