Belföld

Enyhébb büntetést kapott a családját bezáró, fejszével, kaszával, kötéllel rettegésben tartó férfi

Enyhítette a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa annak az alsózsolcai férfinek a büntetését, aki bezárta, verte és rettegésben tartotta a családját.

A férfi kaszát, borotvát, kést tartott az ágya mellett, ezzel fenyegetve élettársát és nevelt gyermeküket. Rendszeresen előfordult, hogy beláncolta a alkás ajtaját, a kulcsot pedig magánál tartotta, hogy a hozzátartozói ne tudjanak elmenni hazulról.

2020 májusában a férfi megengedte, hogy az élettársa ügyintézés végett elmenjen otthonról és a gyermeket is magával vigye, azonban felszólította, hogy siessenek haza, különben megöli őket. Mire hazaértek, a gyanúsított az előszobába fejszét, baltákat és egy karót, a teraszra pedig egy csomóval ellátott kötelet készített össze.

A szerszámok láttán a sértettek félelmükben elmenekültek otthonról. Távozásukat követően a férfi tüzet gyújtott a lakásban, minek következtében az ingatlan kiégett és lakhatatlanná vált.

A járásbíróság a 3 és fél évre ítélte a férfit személyi szabadság megsértése, kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt.

A Miskolci Törvényszék szerint az elsőfokú bíróság nem vette kellőképp figyelembe az enyhítő körülményeket – különösen a vádlott büntetlen előéletét, az igazságügyi orvosszakértői véleményben rögzítetteket, valamint a jelentős időmúlást – ezért a szabadságvesztés tartamát 2 év 4 hónapra enyhítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik