Belföld

Már nem Gattyán György vezeti a Megoldás Mozgalmat

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Tisztújító közgyűlést tartott a Megoldás Mozgalom elnöksége, melyen Gattyán György a negyedik leggazdagabb magyar, a párt korábbi elnöke és alapítója nem jelöltette magát újra az elnöki pozícióra. Az elnökség egyhangú szavazással Huszár Viktort, a párt eddigi digitalizációért felelős alelnökét választotta a mozgalom élére – olvasható a párt közleményében.

Rengeteg rendezvényen, rengeteg tenniakaró, gondolkodó emberrel beszéltünk, akik változást akarnak. Baloldalról és jobboldalról is egyre többen keresnek meg bennünket, akik csatlakoznának, mert valamiért csalódottak. A Megoldás Mozgalom mérsékelt, szabadelvű pártként továbbra is azon dolgozik, azon az üzleti logikán építkezik, hogy honnan lesz több pénze Magyarországnak.

– jelentette ki Huszár Viktor a párt frissen megválasztott vezetője.

A párt jövőbeli céljai közt szerepel a megyei szervezetek felállítása és egy operatívabban működő elnökség létrehozása.

A 2022-es országgyűlési választáson a mozgalomnak sikerült megugrania az egyszázalékos küszöböt, ami ugyan a parlamentbe jutáshoz kevés, de a következő ciklusra költségvetési támogatásra lesznek jogosultak. A választást követően Szatmári Péter, a MEMO programtanácsának elnöke a 24.hu-nak elmondta, a 2022-es a lehető legjobb eredmény ahhoz, hogy a két év múlva következő választásokra, 2024 tavaszán az európai parlamenti választásra és az őszi önkormányzati választásra „egy izmos kerettel” tudjon felállni a párt.

Kapcsolódó
„Nyertesei vagyunk ennek a választásnak” – mondják Gattyán György pártjában
Nem tűnik el a választások után a Megoldás Mozgalom. A párt programtanácsának elnökével beszélgettünk arról, hogyan használják fel az 1 százalék elérése után járó állami forrásokat, és milyen témákat tűznek zászlajukra a következő ciklusban a 2024-es választásra készülve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik