Belföld

Elütöttek, majd sorsára hagytak egy súlyosan megsérült robogóst a Petőfi hídon

police.hu
police.hu

Elütöttek egy és sorsára hagytak egy robogóst a Petőfi hídon. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya járművezetés ittas állapotban és segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy budapesti férfival szemben

A BRFK tájékoztatása szerint az autós Pest felől haladt Buda irányába, amikor az  előtte közlekedő segédmotoros kerékpárnak ütközött. A gépkocsi vezetője anélkül továbbhajtott, hogy megállt volna, adatait hátrahagyta volna, illetve meggyőződött volna arról, hogy megsérült-e valaki.

Néhány perccel később a tűzoltók egy balesetes kocsiról kaptak bejelentést a XI. kerületi Irinyi József utcából. Ezen a címen találták meg a feltételezett vezetőt, M. Imrét, és a balesetben érintett bérelt autót, amely talicskaként tolta el a baleset helyszínéről az elejére szorult robogót.

A kerületi rendőrök a 33 éves férfit mintavétel céljából előállították, valamint vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely bűncselekményi értéket mutatott. M. Imrét a közlekedési vizsgálók segítségnyújtás elmulasztása bűntett és súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, s bevonták a vezetői engedélyét.

A férfi részletes beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy csak azért nem állt meg rögtön a balesetet követően, mert veszélyesnek ítélte meg, ha a hídon állítja le a járművet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik